لیتوگرافی در چاپ چه کاربردی دارد
آگوست 25, 2018
تفاوت های مهم چاپ دیجیتال با دیگر روش های چاپ
آگوست 25, 2018
نمایش همه

چاپ افست چیست؟

چاپ افست یکی از روش های معمول چاپ درکشور است که برای چاپ پوستر ، کتاب ، بروشور ،کاتالوگ و مجله مورد استفاده قرار می گیرد . معمولا از چاپ افست بر روی کاغذ با کیفیت بالا و هم چنین تیراژهای بالا استفاده می گردد . دراین چاپ از سیستم رنگی  CMYK ( اختصار نام چهار رنگ اصلی آلمانی ) استفاده می شود، به این صورت که رنگ ها را به صورت متمایز بر روی قسمت مورد نظر چاپ وبعد ترکیب رنگ آن صورت می گیرد .

دستگاه چاپ دارای یک تا پنج ستون رنگ می باشد که با توجه به نوع و مدل آن تعداد ستون ها متفاوت است و چاپ رنگ توسط یک ستون که ستون رنگ نام دارد انجام می شود . این دستگاه قابلیت چاپ هم زمان CMYK و رنگ پنجم را دارد . در این دستگاه آن چیزی که باید چاپ شود ابتدا بر روی صفحه ای از جنس فلز منتقل می شود ، به آن صفحه فلزی زینک می گویند .

مراحل مختلف چاپ افست

  • طراحی
  • لیتوگرافی
  • چاپ

روش کار دستگاه افست چگونه است ؟

روش کار در دستگاه چاپ اینگونه است که نوشته بر روی استوانه لاستیکی قرار می گیرد و با فشار استوانه دیگر بر روی کاغذ چاپ می کند . دراین دستگاه برای چاپ هر رنگ از سه استوانه اصلی استفاده می شود . زینک دوراستوانه اول پیچیده می شود . بر اثر فشار طرح آن روی پوشش استوانه دوم می افتد .

چگونگی محاسبه قیمت چاپ در دستگاه چاپ افست اینگونه است که هزینه ای ثابت برای یک تا5000 برگه در نظر گرفته می شود. هم چنین به خاطر ثابت بودن هزینه ساخت زینک با افزایش تیراژ ، هزینه چاپ کاهش پیدا می کند .در صنعت چاپ ، این دستگاه جزء دسته بندی غیرتماسی قرار می گیرد و دلیل این دسته بندی به خاطر این است که کاغذ های چاپ در تماس مستقیم صفحه های فلزی که زینک گفته می شود ، قرار نمی گیرد.

زینک های لیتوگرافی ، ورقه آلومینیومی نازک و منعطف هستند که به راحتی خم می شوند . این ورقه هارو می توان به راحتی بر روی غلطک ها قرار داد . در این از روش چاپ نیازی به تماس کاغذ با زینک نیست بلکه بر اثر فشار بین سیلندر لاستیک و چاپ مطالبی که قرار است چاپ شود بر روی کاغذ منتقل می شود .درزینک فقط نوشته ها وتصاویری که قرار است برروی کاغذ چاپ شود ، مرکب را به خود می گیرد .

چاپ افست

مزیت های چاپ افست

  • هزینه چاپ در این روش بسیار پایین بوده
  • در انتخاب کاغذ به روش چاپ افست محدودیتی وجود ندارد .
  • در این روش از چاپ علاوه بر سیستم رنگی CMYK از رنگ های دیگرهم استفاده می شود.
  • علاوه بر روی کاغذ می توان بر روی مواد دیگری هم این روش از چاپ را انجام داد.
  • استفاده از این روش در تیراژهای بالا یکی از مزیت های مهم چاپ افست می باشد.

تفاوت های چاپ افست با چاپ دیجیتال

  • به دلیل حذف لیتوگرافی ،چاپ دیجیتال کوتاه تر از چاپ افست می باشد.
  • در چاپ دیچیتال از پلیت استفاده نمی شود ومی تواند تصاویر و نوشته متفاوتی را چاپ کند .
  • در این روش برای چاپ هر برگه هزینه ثابتی در نظر گرفته می شود .

روش های اصلی چاپ در صنعت چاپ

در صنعت چاپ معمولا روش های مختلفی برای انواع چاپ انجام می شود . اما برای چاپ سه روش کلی وجود دارد :

تهیه گراور دستی

تبدیل گراورها به چاپ

تکنیک های جدید

انواع چاپ و کاربردهای آن

  • سطح صاف : دراین روش از چاپ ، سطح چاپ به دلیل نداشتن برجستگی و فرورفتگی مرکب را به خود جذب نمی کند . چاپ افست ودیگرچاپ های تکامل یافته لیتوگرافی را شامل می شود.

 

  • چاپ برجسته : در این روش از چاپ ، قسمت هایی که برجسته هستند رنگ را به خود می گیرد وبعد آن را به کاغذ منتقل می کند . در این روش باید قسمت های برجسته در جهت معکوس نقش قرار گیرد تا چاپ به صورت صحیح بر روی کاغذ قرار گیرد .

 

  • چاپ گود : از این نوع روش چاپ که معمولا هزینه بالایی دارد برای چاپ تمبر و اسکناس و … استفاده می شود . نوشته و تصاویر که به صورت فرورفته بر روی سیلندر استوانه ای در این روش قرار گرفته اند واغلب برای تیراژهای بالا استفاده می شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *